Sider

....

onsdag 17. mars 2010

Det lissje veggisinnlegget

Fekk plutselig for meg at eg skulle skrive eit lite veggisinnlegg, så difor er det nett det eg gjer.
Eg er veggis, og har vore det i ganske mange år. Å leve som veggis er kjempeflott, dersom du veit kva du driv med. Det er likevel eit par ting ein bør tenke på, dersom helsa og energien skal vere på topp.

Dette er basert på eget kosthold, som er fritt for kjøtt og melk.

Kosttilskudd:
- Kalsium
- B2 og B12
- Omega 3

Det er viktig å få i seg mye belgfrukt (bønner, erter, linser), et variert utvalg grønnsaker (gjerne grønnsaker med sterke farger, dei inneheld flest antioksidantar), om mulig et ukentlig måltid med fisk, chili, paranøtter, soyabønner.

Enkle og kjappe vegetaroppskrifter:

Den enkleste:
Veggis pytt-i-panne. Steik en pakke lapskausblanding, og voilà! Haha.

Thailandsk kokossuppe (sterk):

Du treng:
1 boks kokosmelk
1 heil chili
Kikoman Soyasaus
1 gulrot
6 store champignoner
Fersk ingefærrot
Vårløk
1 lime

Hell kokosmelk i en gryte. Finhakk halve chilien og tilsett i kokosmelken. Snitt den andre delen av chilien i så store bitar at dei lett kan takast ut etter at suppa er ferdig. Skjær gulroten i strimler og ha i gryten. La suppen koke i 5 minutter.

Skjær opp champignon og steik godt på steikepanne, før tilsettes i suppen. Tilsett finhakket ingefærrot (trengs veldig lite. Smak til, og tilsett heller meir underveis enn å overdrive i begynnelsen). Rasp limeskall i suppen, og press litt limesaft oppi. Tilsett strimlet vårløk og to dråper soyasaus, og la suppen koke i nokre minutt. Ta av platen og la trekke i 5 minutt. Ta ut dei store chilibitane før servering.

Alternantiv: Kan også tilsette nudler på slutten av koketiden, om ønskelig.

Pastagryte à la Veggis:

Du treng:
3 dl pastaskruer
1 boks grovhakka tomater
Eit glas hermetiserte kvitløksfedd
2 løk
Grøn paprika
Brune bønner
Pepper, salt

Kok pasta. (You dont really need a recipe for this, do you??) Hell grovhakka tomater i ei gryte, og tilsett hakka kvitløksfedd, paprika, bønner og kutta løk. La koke i 7 minutt, og tilsett pasta på slutten av koketida. Smak til med salt og pepper.

1 kommentar: